*رتبه ایران در صادرات:
ایران در تولید جهانی میوه در سال های مختلف توانسته نقش مهمی را ایفا کند و مقام 8 تا 10 را بین کشورهای صادرکننده
کسب نماید.
ایران به 43 کشور میوه و سبزی صادر می کند.
در مجموع 1.37 میلیون تن میوه و تره بار به ارزش 425 میلیون دلار در پنج ماهه نخست سال جاری (1400) از ایران صادر شده است.
به گفته سخنگوی گمرک جمهوری اسلامی ایران، در این مدت در مجموع 289 هزار و 135 تن انواع میوه های تازه و خشک به ارزش بیش از 183 میلیون و 750 هزار دلار به 43 کشور جهان صادر شد.
روح الله لطیفی همچنین گفت: عمده میوه های صادراتی ما هلو، سیب، زردآلو، گلابی، گیلاس و آلبالو، شلیل، سبزی، توت فرنگی، توت، انگور، کیوی، تمشک، انار، زرشک و عناب بوده است.
عراق با 73.59 میلیون دلار، روسیه با 70.03 میلیون دلار و امارات با 6.62 میلیون دلار سه مقصد اصلی صادرات بودند.
وی افزود: دیگر مشتریان اصلی میوه ایرانی در دوره پنج ماهه ژاپن، استرالیا، انگلیس، هند، مالزی، هلند، عمان، قطر، اوکراین، لهستان، لبنان، استونی و کانادا بودند.
رضا نورانی، رئیس اتحادیه سراسری صادرکنندگان محصولات کشاورزی اردیبهشت ماه امسال به خبرنگار ایرنا گفت: در سال گذشته (منتهی به 28 اسفند 1399) یک میلیون و 800 هزار تن میوه به ارزش 1.43 میلیارد دلار از ایران صادر شد که 30 درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
در مجموع 1.09 میلیون تن سبزیجات به ارزش 241.17 میلیون دلار در مدت مشابه به 37 کشور جهان صادر شده است.
عمدهترین محصولات صادراتی ما هندوانه، خربزه ایرانی، طالبی، عسل، کدو سبز، بادمجان، فلفل، کلم، ذرت، کرفس، لوبیا، لوبیا سبز، گوجهفرنگی و انواع قارچ بود که عازم کشورهای عراق، کانادا، امارات شد.
به گزارش ایرنا، لطیفی گفت: سه مقصد اصلی صادرات سبزی ایران، عراق با 109.51 میلیون دلار، امارات با 53.92 میلیون دلار و عمان با 12.86 میلیون دلار بوده است.
به گفته لطیفی، ایران به ترتیب اولین و پنجمین صادرکننده سبزیجات در خاورمیانه و جهان است.
مدیرکل دفتر تولید علوفه و تره بار وزارت جهاد کشاورزی گفت: کل صادرات سبزی ایران در سال مالی گذشته 1.4 میلیارد دلار بوده است.
در مجموع 30 میلیون تن انواع سبزیجات در سراسر کشور در این مدت تولید شد. به گزارش ایرنا، حسین اصغری همچنین گفت: 25 میلیون تن از کل آن در مزارع و باغات و 5 میلیون تن مابقی در گلخانهها کشت میشود.
اصغری خاطرنشان کرد: این وزارتخانه برنامه سه ساله ای برای افزایش 10 میلیون تنی تولید سبزی در سال دارد.
یکی از مشکلات عمده در مسیر صادرات محصولات کشاورزی وجود تحریم هاست که مانع از صادرات مستقیم کالاهای ایرانی به کشورهای هدف می شود و بازرگانان را مجبور به صادرات مجدد از طریق کشور ثالث می کند.
همچنین سازمان توسعه تجارت ایران در سایت خود پیشبینی کرده است که صادرات سبزی و میوه کشور در سال جاری به دلیل شیوع همهگیری ویروس کرونا کاهش قابل توجهی را تجربه خواهد کرد.
بسته بندی یکی از ابزارهای بازاریابی مهم مورد نیاز تولیدکنندگان و صادرکنندگان محصولات است تا توان رقابتی خود را در بازارهای بین المللی افزایش دهند. هدف از این مطالعه شناسایی عوامل مهم در بسته بندی میوه و سبزیجات صادراتی می باشد. این پژوهش دارای اهداف کاربردی بوده و جمع آوری داده ها با رویکرد تحلیل کیفی انجام و توصیف می شود. مصاحبه ها ساختاریافته یا نیمه ساختار یافته هستند. به این ترتیب با مصاحبه با کارشناسان صادرات و بسته بندی، تجار و مدیران ارشد شرکت های صادرکننده میوه و تره بار، عوامل موثر بر تصمیم گیری مشتریان برای خرید محصولات کشاورزی صادراتی را بررسی می کنیم. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل تم، و با استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام می شود. نتایج نشان میدهد که عوامل مؤثر بر بستهبندی به هفت دسته طبقهبندی میشوند:
مسائل زیستمحیطی. ویژگی های ظاهری؛ شرایط حمل و نقل؛ قوانین و مقررات؛ ویژگی های مقصد صادراتی؛ اطلاعات محصول و نوع محصول.
شرکت های صادرات میوه امروزه در رقابت جدی هستند. در بین تمام صادرکنندگان میوه ایرانی، ویرافرویت مانند یک ستاره درخشیده است. ویرافروت متخصص در رشد، مراقبت دقیق، توجه خاص به هر جزئیات کوچک و صادرات محصولاتی مانند پرتقال، کیوی، پیاز، خرما، سیب و نارنگی است.
ایران در تولید انواع میوه بی نظیر است. مانند انگور، خرما و کیوی. بسیاری از شرکت های صادراتی طرفدار تجارت آنها با سایر کشورها هستند. ویرا فروتز که یکی از بهترین صادرکنندگان میوه ایرانی است، متخصص صادرات میوه و سبزیجاتی مانند سیب، کیوی و پرتقال و سبزیجاتی مانند پیاز است.
داشتن 38 تا 45 درصد مواد معدنی، 15 تا 35 درصد هوا، 15تا 35 درصد آب، 5 تا 12 درصد مواد آلی و بخش کوچکی از موجودات زنده، خاک ما را برای پرورش میوه ها و سبزیجات بهترین می کند. و داشتن سطح وسیع در این شرایط مساعد ما را به سمت تولیدات زیاد و با کیفیت بالا در هنگام برداشت سوق می دهد. ما می توانیم نتایج را در آمار صادرات خود مشاهده کنیم. در مجموع، ایران جزو ده کشور برتر صادرکننده میوه است.
شرکت صادرات میوه ایران (ویرا فروتز) به طور منظم با تولیدکنندگان کار می کند تا اطمینان حاصل شود که میوه در بلوغ بهینه چیده و بسته بندی می شود. از آنجایی که صادرات میوه تخصص ماست و ما به رضایت مشتری خود اهمیت می دهیم، بخش تدارکات ما از ابتدا تا انتها به تمام جنبه های حمل و نقل توجه زیادی دارد.
میوه محصول یک گیاه است که شامل دانه های آن می شود. در مصارف غیر فنی، مانند چیدمان غذا، میوه معمولاً به معنای محصولات سنگین مرتبط با دانه گیاهان خاص است که در حالت خام شیرین و قابل خوردن هستند، مانند سیب، کیوی، انار، پرتقال، انگور و موز. سازههای مرتبط با بذر که با این استاندارد غیررسمی مطابقت ندارند معمولاً نامهای متفاوتی دارند، مانند سبزیجات، غلاف، آجیل، بلال و مخروط.